Heren Loebas bvba

Steenvoordelaan 19

9050 Gent

0496 78 54 10

Heren Loebas creates visual stories that are so creative that people want to see them.

Blijf op de hoogte

Gezinshereniging

/ UNHCR

stopmotion video / posters / folder / storytelling

Volg je
buikgevoel

Vluchtelingen worden verwacht om zich snel te integreren in de maatschappij, na hun aankomst in België. Gezinshereniging speelt hierin een belangrijke rol, maar daar zijn zware administratieve procedures aan gekoppeld. Heren Loebas kreeg de uitdagende taak om deze complexe informatiestroom op een begrijpbare manier te vertalen.

Creatieve briefing

UNHCR moet zowel vluchtelingen als hulpverleners duidelijk informeren over de mogelijkheden van gezinshereniging. Via een leaflet, poster en informatieve video moet de basisinformatie zo beknopt en helder mogelijk overgebracht worden. En daar maakt Heren Loebas graag een tekeningetje bij.

Achter de schermen

Niet iedereen kan snel herenigd worden met zijn of haar familie. De procedure die daarvoor moet doorlopen worden, vergt een heleboel administratief werk. Soms staat slechts één papiertje de samenkomst nog in de weg. Vaak zijn dat er vele. De kracht van het papier werd het uitgangspunt van de video. Via een stopmotion video, informeren we de kijker op visuele, luchtige wijze, zonder de sérieux van de zaak daarbij uit het oog te verliezen. De documenten die moeten aangeleverd worden bij de aanvraag werden hier vakkundig in verwerkt.

‘Na een reeks emotionele gesprekken met vluchtelingen en nadat we de harde procedure grondig onder de loep namen, konden we niet anders dan het project aannemen. Het had ons persoonlijk geraakt. Families horen nu eenmaal samen. We wilden iets creëren wat begrijpbaar is, maar wilden er ook een hoopgevende boodschap in verwerken.’

Stijn & Peter

Techniek

We creëerden de video via een analoge stop motion techniek en maakten daarvoor gebruik van 2.808 shots, opgetrokken uit gevouwen en uitgesneden papier. We deden er 9 maanden over om dit project te volbrengen. Een solidaire krachtmeting met het papier, want voor een vluchteling duurt het minstens even lang om dit papierwerk te doorlopen en herenigd te worden met zijn of haar familie.

Winning team

Frederick Tilleman / stop-motion artist
Studio Kosmonaut / copywriting en vertaling
Architekst / vertalingen

Laat ons jouw verhaal vormgeven

Wacht niet tot we elkaar tegen het lijf lopen. Laat een boodschap achter of nodig jezelf uit op de koffie. We verwachten je!

Contacteer ons