Heren Loebas bvba

Steenvoordelaan 19

9050 Gent

0496 78 54 10

Heren Loebas creates visual stories that are so creative that people want to see them.

Blijf op de hoogte

Grand Opening

/ Museum Hof van Busleyden

concept / storytelling / campagnebeelden

Volg je
buikgevoel

Mechelen staat bekend om haar Bourgondische geschiedenis, zeg maar de gouden periode van de stad. De collectie van het Museum Hof van Busleyden is het levende bewijs hiervan. Het museum onderging een ware metamorfose, een echte parel om te ontdekken.

Creatieve briefing

Voor de opening van het vernieuwde stadpaleis in Mechelen, was er nood aan een sterke campagne om het museum een gezicht te geven. Het – toen nog lege – museum zelf zou dienst doen als inspirerende omgeving voor het fotograferen van de campagnebeelden. Gedurende de zomer van 2018 worden deze beelden gebruikt om de opening van het museum in de verf te zetten.

Achter de schermen

De campagne bestaat uit een reeks van 3 campagnebeelden. Één voor één geven ze de kijker een verschillende blik op het museum, zonder direct alles prijs te geven. De beelden sluiten perfect aan bij de uitstraling van het vernieuwde museum. Hierbij staat een interessante samenhang tussen klassiek en modern centraal, zowel op vlak van architectuur alsook de collectie van het museum.

Daarnaast heeft de blik van de personen op de campagnebeelden telkens een zeer duidelijk focus. Voor de kijker is het onduidelijk wat de persoon in kwestie ziet. Op die manier wordt er ingespeeld op de nieuwsgierigheid van de potentiële bezoeker, om zelf op zoek te gaan en het museum te verkennen.

De campagne wordt over heel wat verschillende dragers verspreid, zoals stickers, affiches, brochures, spandoeken, digitale schermen, communicatie via De Lijn, in verschillende treinstations, etc... .

"Van een stoffige uitstalling van historische stukken transformeerde het Hof van Busleyden tot een belevingsgericht museum. Het slaat de brug tussen vroeger & vandaag."

De Standaard

Winning team

Heren Loebas / Concept en creatie
Beeldcollectief / fotografie

Laat ons jouw verhaal vormgeven

Wacht niet tot we elkaar tegen het lijf lopen. Laat een boodschap achter of nodig jezelf uit op de koffie. We verwachten je!

Contacteer ons