Heren Loebas bvba

Steenvoordelaan 19

9050 Gent

0496 78 54 10

Heren Loebas creates visual stories that are so creative that people want to see them.

Blijf op de hoogte

Junior National Culinary Team

/ Horeca Vlaanderen

storytelling / productdesign / grafisch ontwerp / art direction

Volg je
buikgevoel

Het 11-koppige Junior National Culinary Team is het belofteam dat is opgericht om ons land te vertegenwoordigen in verschillende culinaire juniorcompetities. In februari 2020 namen ze deel aan de Olympiade der Köche in Stuttgart, Duitsland.

Creatieve briefing

De opdracht van het junior team bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder het bereiden en presenteren van fingerfoods en een buffet op respectievelijk bijpassende bordjes en een plateau. Op de plateau worden 3 visbereidingen geserveerd met telkens een bijpassende garnituur. De 4 fingerfoods bestaan uit 2 koude en 2 warme bereidingen. Kortom: een brede waaier aan kleurrijke gerechten die één voor één hun plaatsje verdienen in een mooie omgeving.

Inspiratie

Deze jonge chefs delen niet alleen een passie. Ze delen ook een toekomst, onze toekomst. Om hen de mogelijkheid te geven om te koken met de lekkerste (en niet enkel de mooiste of meest voorkomende) vissen die de zee hen biedt, en al het ander lekkers dat de natuur ons te bieden heeft, is het belangrijk dat we onze natuur beginnen beschermen. Bovendien biedt de natuur - en de Noordzee - ons zoveel schoonheid in al haar vormen en kleuren, dat ze zorgde voor de nodige inspiratie.

ECO-plateau met visbereidingen

Voor de uitwerking van de plateau trekken we resoluut de ecologische kaart. Niet alleen op vlak van materiaalkeuze, maar op vlak van inzetbaarheid. De unieke, glooiende lagen zijn gemaakt uit gerecycleerde yoghurtpotjes (witte lagen) en petflessen (blauwe laag) uit de Noordzee. Deze verschillende lagen werden bovendien niet met elkaar verlijmd, waardoor ze eenvoudig te veranderen zijn door een ander materiaal en de plateau makkelijk opnieuw kan gebruikt worden. De combinatie van de strakke, hedendaagse vorm met het fris en duurzaam materiaal, zorgt voor een zeer kwalitatieve en eigentijdse ode aan de Noordzee.

De kleurkeuze en uitwerking van de vorm sluiten mooi aan bij de inspiratie van de Noordzee en de visbereidingen. Zo is op elk niveau voldoende plaats voorzien voor het dresseren van de gerechten en hun bijpassende garnituren.

Fingerfoods, saladebowl
& sauskommetjes

Naast de plateau werden ook kleine bordjes uitgewerkt in hetzelfde materiaal. Deze ronde bordjes zijn opgebouwd uit slechts twee niveaus om zo het onderscheid te maken tussen de twee warme en twee koude fingerfoods. Ook twee sauskommetjes (elk met hun uniek kleuraccent) en bowl voor de salade werden mee uitgewerkt in dezelfde esthetiek als de plateau. Zo vormen ze samen één mooi geheel. Door de vormen zeer eenvoudig en strak te houden, krijgen al deze elementen eigentijdse en frisse uitstraling die de gerechten tot een nog hoger niveau tilt.

Menukaart

De menukaart werd een staaltje van vakmanschap met een visuele knipoog naar de plateau. Vooraan zien we opnieuw de glooiende lijnen en het herkenbare kleurenpallet van de plateau. De blauwe, gerecycleerde folie zorgt een speelse toets samen met het gerecycleerd papier. Binnenin volgt een toelichting van de gerechten vormgegeven op een eenvoudige, maar jonge manier.

Making of

Vele handen maken licht werk, en dat was voor dit project niet anders. We bedanken graag alle partners die meegewerkt hebben aan dit fantastisch project en zeker ook het team van Horeca Vlaanderen. Bedankt voor de samenwerking en het vertrouwen.

Winning team

Stijn D’Hondt / Creative director
Peter Van de Sijpe / Art director
Studio EVA / productdesign en uitvoering
Team Horeca Vlaanderen

Laat ons jouw verhaal vormgeven

Wacht niet tot we elkaar tegen het lijf lopen. Laat een boodschap achter of nodig jezelf uit op de koffie. We verwachten je!

Contacteer ons