Heren Loebas bvba

Steenvoordelaan 19

9050 Gent

0496 78 54 10

Heren Loebas creates visual stories that are so creative that people want to see them.

Blijf op de hoogte

#ConnectWhatsGood

/Fairtrade Belgium

campagne / concept / grafisch ontwerp

Volg je
buikgevoel

In de aanloop naar World Fairtrade Day hebben we katoen, koffie, cacao en bananen in de spotlights gezet. Letterlijk! De boodschap? Eerlijk is duurzamer!

Creatieve briefing

Duurzaamheid heeft nog nooit zo een grote rol gespeeld in ons leven. Waar vaak te weinig bij stilgestaan wordt, is dat eerlijke handel zorgt voor duurzame handel. Pas als we spreken over eerlijke handel, kan die blijven bestaan op lange termijn. Met Fairtrade producten bouw je dus mee aan een duurzame wereld, waarin een eerlijk inkomen voor producenten centraal staat. Dit is de hoofdboodschap en tevens ook het vertrekpunt van de campagne.

Achter de schermen

Deze boodschap hebben we op een zeer laagdrempelige en visuele manier aan de man gebracht. Een reeks locaties werd zorgvuldig uitgezocht op basis van de link met de producten. Opvallende Visuals werden op maat ontworpen en elke dag van de week werd op een nieuwe locatie een nieuw product in de spotlight gezet, letterlijk dan! De producten werden metersgroot op de markante gebouwen geprojecteerd. Een mooie line-up die zorgde voor heel wat visibiliteit en een duidelijk boodschap. Als je impact wilt creëren, dan kan je't maar beter goed doen!

Ghelamco Arena, Gent

Gent is gekend als de eerste Fairtrade-gemeente van ons land. Daarom kreeg de Arteveldestad de primeur, en wat voor één! Gent is eveneens gekend om haar industrieel verleden, meer specifiek gericht op katoen. Dit zorgt voor de geschikte link met Fairtrade-katoen en de speelse t-shirts die werden afgebeeld op de Ghelamco-arena.

Residentie Groenveld, Leuven

Residentie Groenveld is een verblijfplaats voor studenten aan de KU Leuven. De KU Leuven staat ervoor bekend om één van de grootste verzamelingen van bananensoorten te bezitten. Zelf vinden we slechts 1 of 2 soorten bananen terug in de supermarkt. De universiteit in Leuven beschikt maar liefst over een 250-tal verschillende soorten!

Pilar VUB, Elsene

We zijn allemaal schuldig aan het nuttige van een lekker kopje koffie. Aan de VUB staan de studenten gekend om enorme hoeveelheden koffie te drinken. Vandaar de speelse link met koffie.

MAS, Antwerpen

Het MAS, een symbool voor Antwerpen, op een steenworp van de haven. De haven van Antwerpen staat bekend als één van de grootste verhandelaars van cacaobonen over heel de wereld. Met andere woorden: een zeer cruciale rol om ons te voorzien van één van onze geliefde producten. Reden genoeg om het MAS te bedekken met een heerlijk laagje chocolade.

Brussel Museum voor molen en voeding, Evere

Tot slot volgt het museum voor voeding in Evere, met de reveal van de campagne. Een echte thuiskomer. De plaats die alle producten samenbrengt en de ware aard van de campagne toelicht: Als je het verschil wilt maken, koop dan Fairtrade producten, want eerlijk is duurzaam.

Winning team

Team Fairtrade Belgium
tBEDRIJF / videomapping & -projectie
Conci / Video

Laat ons jouw verhaal vormgeven

Wacht niet tot we elkaar tegen het lijf lopen. Laat een boodschap achter of nodig jezelf uit op de koffie. We verwachten je!

Contacteer ons