Heren Loebas bvba

Steenvoordelaan 19

9050 Gent

0496 78 54 10

Heren Loebas creates visual stories that are so creative that people want to see them.

Blijf op de hoogte

Belevingsproject Brussels Airport

/ Toerisme Vlaanderen

graphic design / storytelling / art direction / video

Volg je
buikgevoel

Toerisme Vlaanderen en Brussels Airport lanceerden in juni 2018 een belevingsproject op de nationale luchthaven om Vlaanderen in de kijker te zetten als toeristische bestemming. Verschillende gates werden ondergedompeld in onze Vlaamse troeven: van gastronomie over wielrennen tot onze Vlaamse Meesters.

Creatieve briefing

In de twee pieren van de luchthaven worden verschillende gates ingericht als belevingshoeken waar toeristen kunnen kennismaken met onze Vlaamse trekpleisters, zoals de Vlaamse Meesters, wielrennen en onze gastronomie. Deze belevingshoeken zijn telkens opgebouwd uit een booth met beeld- en videomateriaal en aangepast meubilair zoals gepersonaliseerde tafels. Het project richt zich vooral op internationale reizigers, zowel aankomende als vertrekkende passagiers. Zo wordt de toon gezet voor het bezoek met een goede eerste indruk voor aankomende reizigers en laten we een blijvende indruk na tijdens de laatste momenten van vertrekkende reizigers.

Achter de schermen

Elke belevingshoek zet een verschillend aspect in de kijker. Zo kunnen toeristen niet alleen kennismaken met onze typische, Vlaamse troeven, maar ook mee op het overwinningspodium te staan bij Eddy Merckx en Greg Van Avermaet, een selfie maken zoals een echt Vlaamse Meesters-portret, etc…

GATE A50

In deze hoek staan Rubens en Antwerpen centraal. In een groot historisch kader krijgen toeristen beelden te zien van de precisie waarmee Rubens te werk ging. De details die verwerkt werden in zijn meesterwerken worden hier extra uitvergroot. Ook de link met Antwerpen wordt duidelijk in beeld gebracht door gebruik van fotomateriaal en een algemene bestemmingsvideo.

GATE A53

Deze gate richt zijn schijn schijnwerpers op Van Eyck, in combinatie met zowel Brugge als Gent. Naast de kennismaking met de twee grote kunststeden en het werk van Van Eyck als Vlaamse Meesters, hebben toeristen de mogelijkheid om zichzelf te laten fotograferen alsof het net een schilderij was van de hand van dé meester zelve.

“Meer dan 75 miljoen aankomende en vertrekken passagiers komen zo de komende 3 jaar in aanraking met de troeven van toeristische Vlaanderen.”

Peter De Wilde, CEO VisitFlanders

GATEA58

Maak kennis met zowel onze klassieke als hedendaagse wielericonen: Eddy Merckx, Tom Boonen, Jolien D’Hoore,… één voor één kregen ze een plaatsje op de illustratie die werd aangebracht op de tafel aan deze belevingshoek. Bovendien kan je een foto maken op het overwinningspodium tussen Eddy Merckx en Greg van Avermaet. Daarnaast maak je nog kennis met onze gekende, Vlaamse wielerklassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen, Gent Wevelgem, Omloop Het Nieuwsblad, enz…

GATE A63

Uiteraard mogen we onze culinaire troeven niet vergeten. Toeristen – zowel volwassenen als kinderen - kunnen hier plaats nemen aan een gedekte tafel vol Vlaamse culinaire klassiekers gaande van vol-au-vent, over stoofvlees, tongrolletjes en tomaat-garnaal. Een animatievideo toont de weg die onze witloof aflegt vanop het veld tot op ons bord. Een video op de achterzijde van de stand laat je kennismaken met verschillende ambassadeurs van onze culinaire wereld.

“Passagiers kunnen onze rijke cultuur van heel dichtbij beleven door zelf achter een schilderijlijst te kruipen of te zegevieren op de Vlaamse kasseien.”

Arnaud Feist, CEO Brussels Airport

GATE B10

Het mysterie rond het Lam Gods mag uiteraard niet ontbreken. Aan deze gate wordt het meesterwerk van Jan Van Eyck nog een extra in de kijker gezet. Het volledige Lam Gods is – weliswaar in kleinere uitgave – te bewonderen in volle glorie en worden reizigers aangespoord meer te ontdekken over dit mysterie in de Gentse binnenstad.

Winning team

Video / Volstok, Gieljan Van Goethem
Illustratie / Neil Stevens

Laat ons jouw verhaal vormgeven

Wacht niet tot we elkaar tegen het lijf lopen. Laat een boodschap achter of nodig jezelf uit op de koffie. We verwachten je!

Contacteer ons