Heren Loebas bvba

Steenvoordelaan 19

9050 Gent

0496 78 54 10

Heren Loebas creates visual stories that are so creative that people want to see them.

Blijf op de hoogte

België behaalt 8ste plaats
in internationale finale Bocuse d'Or

award

Volg je
buikgevoel

De international finale van de Bocuse d'Or - of het wereldkampioenschap van de gastronomie - vond plaats in Lyon op 29 en 30 januari. België mocht aantreden op de tweede dag en eindigde op een mooie 8ste plaats.

Haute cuisine vs. voetbalstadion

30 januari, 9 uur 's ochtends: het langverwachte moment is aangebroken: de twaalf koks die die dag de kleuren van hun land vertegenwoordigen, betreden de arena. De tribunes lopen vol en spanning is vanaf het eerste moment te snijden. De koks krijgen exact 5u35 voor het bereiden van een voor- en hoofdgerecht in 14 porties dat daarna wordt beoordeeld door de jury. Als voorgerecht maakt elke kandidaat een chartreuse (een groententaart met zeevruchten). Als hoofdgerecht is het hoofdonderdeel kalfsribstuk. De bijhorende garnituur is vrij in te vullen door de chef.

Terwijl bij de koks de zweetdruppels van hun voorhoofd lopen en alle keukenwekkers nauwlettend in de gaten worden gehouden, blijven de supporters zorgen voor de nodige sfeer: tricolore pruiken, t-shirt, brillen en een drumband. Ze zijn alleen van de partij. Zo ontstaat er een boeiend contrast tussen de haute cuisine in de keukenboxen en voetbalsfeer in de tribune.

Meer dan enkel een plateau

Rond 15u is het dan zover. België serveert zijn hoofdgerecht op de op maat gemaakte plateau. Het maandenlange werk wordt beloond en ziet eindelijk het daglicht. Met trots wordt hij, samen met het hoofdgerecht, voorgesteld aan de jury en de volledig zaal. Daarna wordt er druk geproefd en beoordeeld door de jury en ligt ons lot in hun handen. We kunnen enkel nog duimen en hopen op het beste.

Making of

Er werd een making of-video gemaakt van hoe heel het project tot stand is gekomen. Bekijk de video hieronder en ontdek meer over de inspiratie en details van dit volledige traject.

Lees meer over dit project

Laat ons jouw verhaal vormgeven

Wacht niet tot we elkaar tegen het lijf lopen. Laat een boodschap achter of nodig jezelf uit op de koffie. We verwachten je!

Contacteer ons