Heren Loebas bvba

Steenvoordelaan 19

9050 Gent

0496 78 54 10

Heren Loebas creates visual stories that are so creative that people want to see them.

Blijf op de hoogte

Make a Mark Brussels:
14 organisaties, meer dan 50 creatieven
en 12 uur om het verschil te maken

/ Make a mark Brussels

sociaal ondernemen

Volg je
buikgevoel

Het principe van Make a Mark Brussels is eenvoudig: gedurende één dag worden ontwerpers en developers samengebracht om vrijwillig te werken aan projecten voor de meest impactvolle organisaties in onze hoofdstad.

Sociaal ondernemen

Je moet tegenwoordig niet veel moeite doen, of je wordt geconfronteerd met de term 'sociaal ondernemen'. Het lijkt misschien een hol begrip, maar de essentie zit volledig juist: je kennis en expertise gebruiken om op die manier iets terug te doen voor de maatschappij. Dat is ook onmiddellijk ook het basisprincipe van Make a Mark, een concept dat overgewaaid is uit de Verenigde Staten en de Europese première kreeg in Brussel.

Make a Mark
Een deel van de problemen van onze maatschappij worden verholpen door non-profit organisaties van wie de werking vaak beroep doet op heel wat vrijwilligers. Hun werk verdient het beste ontwerp, marketing en technologie, maar deze liggen te vaak buiten het bereik van deze organisaties. De meeste non-profitorganisaties hebben niet de middelen, tijd of knowhow om de dingen te ontwerpen en ontwikkelen waarvoor wij dikwijls slechts een dag nodig hebben om te maken.

Dus gedurende 12 uur worden de beste ontwerpers en ontwikkelaars verzameld om aan projecten te werken voor de meest impactvolle organisaties in de meest creatieve en doelgerichte gemeenschappen overal ter wereld.

Make a Mark gaat over het creëren van een gelijkwaardig ontwerp voor organisaties die zich zorgen maken over de moeilijkste problemen in onze steden, slaaf zijn over subsidies en rapporten, en geld en tijd opofferen met hun families, zodat we niet over dezelfde problemen hoeven na te denken of deze op te lossen .

Door uw werk om non-profitorganisaties te helpen, biedt u een prachtig ontwerp en technologie waarmee u subsidies kunt verstrekken en verhalen kunt delen. Maar wat nog belangrijker is, we delen ervaringen en verspreiden hoop naar elkaar. We danken een kleine dank aan degenen in onze samenleving die onvermoeibaar werken. We bouwen aan empathie in een wereld die het nodig heeft.

Pool is Cool & Wheel of care

Zowel Peter én Stijn namen, elk afzonderlijk, deel aan deze editie van Make a Mark Brussels respectievelijk voor Pool is cool en Wheel of care.

Pool is cool staat voor de her-introductie van openluchtzwemmen in Brussel. Een groep van expats leefde in Brussel en kwam tot het besef dat er geen mogelijkheid tot openluchtzwemmen in Brussel. Dit willen zij her-introduceren met behulp van onder andere leuke, tijdelijke projecten, om dit gemis onder de aandacht te brengen. Samen met Griet Lecompte en Emel Aydin ging Peter aan de slag om campagnemateriaal te bedenken om toekomstige projecten onder de aandacht te brengen en minder bereikbare doelgroepen ook te betrekken hierin en aan te sporen tot participatie.

Wheel of care is een samenwerking tussen vroedvrouwen en verpleegkundigen die thuiszorg aanbieden in en rond Brussel. Hun hoofdkenmerken zijn « slow care », een warme zorgverlening en aandacht voor het duurzaam gebruik van materialen en transport. Zo worden alle huisbezoeken gedaan met behulp van een elektrische fiets om zo van Brussel een groenere stad te maken. Klaartje Busselot en Emma Poorters werkten samen met Stijn aan de ontwikkeling van een creatief en waardevol kraamcadeau.

Een welgemeende bedanking

Deze fantastische dag was natuurlijk nooit mogelijk geweest zonder twee grote partners in dit verhaal, namelijk Gwen Dubois - aka Gwentibold - en Muntpunt Brussel. Superhard bedankt om dit allemaal in goede banen te leiden en veel respect voor al jullie organisatieskills - én jullie geduld!

Laat ons jouw verhaal vormgeven

Wacht niet tot we elkaar tegen het lijf lopen. Laat een boodschap achter of nodig jezelf uit op de koffie. We verwachten je!

Contacteer ons