Heren Loebas bvba

Steenvoordelaan 19

9050 Gent

0496 78 54 10

Heren Loebas creates visual stories that are so creative that people want to see them.

Blijf op de hoogte

Junior National Culinary Team
en Heren Loebas vallen in de prijzen
op de ‘Culinary Olympics’

culinair nieuws

Volg je
buikgevoel

Het Junior National Culinary Team Belgium is het beloftenteam dat ons land vertegenwoordigt in culinaire junior competities.

Voor hun deelname aan de ‘Olympiade der Köche’ in Stuttgart ontwierp Heren Loebas een ecologische plateau, gemaakt uit gerecycleerd plastic uit de Noordzee. Hierop werden gerechten geserveerd aan de jury, die bestond uit de grootste topchefs wereldwijd. Een sterk statement naar de voedingssector, die nog steeds te kampen heeft met aanzienlijke hoeveelheden afval.

Platter made by North Sea plastics

Om de junior chefs de mogelijkheid te geven om te koken met de lekkerste vissen die de zee hen biedt, is het belangrijk dat we onze natuur beschermen. Daarom koos Heren Loebas, in samenwerking met Studio-E.V.A., bij het ontwerp van de plateau voor hun buffet resoluut voor ecologie en duurzaamheid. Niet alleen qua materiaalkeuze, maar ook op vlak van inzetbaarheid. De unieke, glooiende lagen zijn gemaakt uit gerecycleerde yoghurtpotjes (witte lagen) en petflessen (blauwe laag), allemaal afkomstig uit de Noordzee. De combinatie van de strakke, hedendaagse vorm met het fris en duurzaam materiaal, zorgt voor een zeer kwalitatieve en eigentijdse ode aan de Noordzee.

Finger foods, salad bowl & sauskommetjes

Naast de plateau werden ook kleine bordjes uitgewerkt, opgebouwd uit slechts twee niveaus om zo het onderscheid te maken tussen warme en koude finger foods. Ook twee sauskommetjes en bowl voor de salade werden mee uitgewerkt in dezelfde esthetiek van de plateau. Zo vormen ze samen één mooi geheel. Door de vormen zeer eenvoudig en strak te houden, krijgen al deze elementen een eigentijdse en frisse uitstraling die de gerechten tot een nog hoger niveau tilt.

Laat ons jouw verhaal vormgeven

Wacht niet tot we elkaar tegen het lijf lopen. Laat een boodschap achter of nodig jezelf uit op de koffie. We verwachten je!

Contacteer ons