Heren Loebas bvba

Steenvoordelaan 19

9050 Gent

0496 78 54 10

Heren Loebas creates visual stories that are so creative that people want to see them.

Blijf op de hoogte

Inspiratie opsnuiven op
KIKK Festival in Namen

Creatief festival

Volg je
buikgevoel

Van 4 tot 7 november vond in Namen de 10de editie van KIKK Festival plaats. Naar jaarlijkse gewoonte was Heren Loebas van de partij om de sfeer op te snuiven en de nodige dosis inspiratie op te doen.

Net zoals we doen in onze nieuwsbrieven en de Instagram-account van Loebas loves, delen we graag onze inspiratie met jullie. Daarom maakten we dit overzicht van inspirationele lezingen die we bijgewoond hebben tijdens KIKK Festival.

KIKK werd gestart in 2011 in Namen en is een non-profit organisatie die digitale en creatieve culturen promoot. Ze slaan bruggen tussen kunst, cultuur, wetenschap en technologie en doen dit vanuit 4 grote projecten. Het intussen gekende KIKK Festival is daar één van.

Isabelle Arvers over decolonisatie, feminisme en queerness in gaming

Op het eerste zicht zou je dit misschien niet denken, maar er is best nog veel werk aan de winkel op vlak van deze thema's. Gaande van de representatie en aanwezigheid van vrouwen in de games, de omgeving waarin het computerspel zich afspeelt, maar ook de muziek die je hoort en de taal die gesproken. Eén voor één zijn dit allemaal elementen die bijdragen tot de beleving van het spel en hoe je jezelf ermee identificeert. Gamers uit India, of Afrika bijvoorbeeld, hebben een heel andere cultuur dan we die kunnen in Europa en Amerika. Bovendien hoeven games niet louter een recreatieve rol te hebben, maar kunnen ze ook educatief worden in gezet.

Ontdek meer op Isabelle's website en Instagram

Cyril Diagne over verschillende niveau's van artificial intelligence

Reeds langer dan we zouden denken, komt de mens al in contact met artificial intelligence, weliswaar in verschillende vormen en verschillende gradaties. Het is vooral van belang om te kijken naar de manier waarop de interactie ontstaat en de waarde die eraan gekoppeld wordt. Een mooi voorbeeld is Clippy, de computerassistent die sommigen onder ons wel nog kennen.

Ontdek meer op Cyril's website en Instagram

KIKK in town met onder andere Stephanie Lüning

Stephanie Lüning is een Duitse kunstenares. Haar focus ligt op kortstondige, procesgebaseerde kunst in de openbare ruimte en op interactieve kunst. Met deze verschillende methoden probeert ze de generieke grenzen van het “schilderen” en haar “open-ended” resultaten te doorgronden.

Het kunstwerk tijdens KIKK bestond uit een schuiminstallatie die langzaamaan de trappen afloopt. Het kunstwerk is zo constant in beweging en zeer laagdrempelig voor het brede publiek. Tijdens de performance op vrijdag, stond de Belgische vlag centraal.

Ontdek meer op Stephanie's website en Instagram

Liva Grinberga van MediaMonks over 'Leadership and people'

Liva werkt als art director met een fantastisch, wereldwijd, team van designers met als doel om topwerk af te leveren dat zowel klanten als designers inspireert. Alles liep van een leien dakje, tot corona 'insloeg' en ze zelf haar eerste paniekaanval kreeg toen ze het werk hervatte na haar bevalling. Dit hielp haar een weg te zoeken om hier zelf mee om te gaan en open te kunnen over praten, maar ook meer inzicht te krijgen in hoe ze haar team het beste aanstuurt en kan omgaan met gelijkaardige situaties.

Ontdek meer op Liva's website en Instagram en de website van MediaMonks

Loulou João en de fantastische wereld van Miss Focket

We kennen Loulou al een tijdje - we go way back! We startten samen in Nest, de tijdelijk invulling van de oude bibliotheek in Gent. Loulou is een 3D illustratrice en animator met Afrikaanse routs. Ze gebruikt dit om politieke, culturele, socio-economische en historische elementen onder de aandacht te brengen op een toegankelijke, kleurrijke manier. Dit doet ze door personen te creëren die leven in alternatief universum waar alles mogelijk is. De illustraties en video's zijn zeer speels, maar bevatten telkens weer een zeer maatschappelijke boodschap en ondertoon. De combinatie van beiden zorgt voor een zeer leuk spanningsveld.

Ontdek meer op Loulou's website en Instagram

Laat ons jouw verhaal vormgeven

Wacht niet tot we elkaar tegen het lijf lopen. Laat een boodschap achter of nodig jezelf uit op de koffie. We verwachten je!

Contacteer ons