Heren Loebas bvba

Steenvoordelaan 19

9050 Gent

0496 78 54 10

Heren Loebas creates visual stories that are so creative that people want to see them.

Blijf op de hoogte

Heren Loebas geeft Fair Card
aan Fairtrade Belgium

/ Fairtrade Belgium

Lancering campagne

Volg je
buikgevoel

Week van de Fairtrade: het uitgelezen moment om nog meer aandacht te vragen voor eerlijke handel. Dit jaar legde Fairtrade Belgium de nadruk op social justice en hielpen ze Belgen de Fairtrader in zichzelf te ontdekken.

#WeAreAllFairtraders

Het opzet van de campagne was eenvoudig: zet iemand, die zich inzet voor social justice en eerlijke handel, in de kijker door hen te bedanken met een Fair Card. De Fair Card kan je zien als de rode/gele kaart uit de voetbal. Echter, niet om bepaalde acties af te straffen, wel om bepaald gedrag, acties of initiatieven te belonen en te vieren. Op deze toegankelijke en speelse manier toonden we aan dat fairness in ons allemaal zit en dat het maar een kleine stap is om daar nog een stapje verder in te gaan.

“In deze campagne legden we vooral de nadruk op het community-gevoel. Het creëren van een beweging waar mensen deel willen van uitmaken. Overal werd gebruik gemaakt van de hashtag #WeAreAllFairtraders, een hashtag die zeer activerend is én die tegelijkertijd toont fairness in ons allemaal zit”, zegt Stijn D’Hondt, creatief directeur van Heren Loebas.

De campagne verspreidde zich via heel wat verschillende kanalen. Er was natuurlijk de fysieke Fair Card die je iemand kon geven als blijk van erkenning. Je kon deze ook geven via social media, met behulp van filters voor je Instagram-stories en -posts. Voor partners van Fairtrade, zoals retailers, Fairtradegemeenten, en dergelijke werden ook social media templates uitgewerkt. Een campagnevideo die het principe van de Fair Card uitlegt, werd ook online verspreid. Aanvullend kon je op sommige plaatsen ook een selfie maken in de Fair Card spiegel en werden ook Fair Card Awards uitgereikt aan niemand minder dan Koningin Mathilde, Eliane Tillieux – voorzitter van De Kamer en minister Meryame Kitir. Één voor één werden zij zo in de bloemetjes gezet voor hun inzet voor social justice en zo mee te bouwen aan een betere wereld.

Laat ons jouw verhaal vormgeven

Wacht niet tot we elkaar tegen het lijf lopen. Laat een boodschap achter of nodig jezelf uit op de koffie. We verwachten je!

Contacteer ons