Heren Loebas bvba

Steenvoordelaan 19

9050 Gent

0496 78 54 10

Heren Loebas creates visual stories that are so creative that people want to see them.

Blijf op de hoogte

Een blanke pit met ruwe bolster

/ Athene, de bakermat van
de democratie, street-art en veerkracht

Inspiratieblog

Volg je
buikgevoel

Voor onze inspiratietrip trokken we deze keer naar de geboorteplaats van de democratie, een plek met zo’n lange en rijke geschiedenis, die toch wel tot de verbeelding spreekt: Athene.

Om met een frisse blik en een brede kijk te kunnen werken aan onze projecten, trekken we er nu en dan op uit om ons te laten inspireren en te connecteren met andere designers, culturen en gebruiken. De beleving van de volledige Griekse cultuur zorgde ervoor dat we vol nieuwe inspiratie aan de slag kunnen.

Ruwe Bolster

Vanaf de eerste stappen die je zet in Athene, voel je sfeer van de stad. In 2008 leed Athene onder de crisis waardoor het land failliet ging. Tot op vandaag merk je nog steeds de sporen hiervan. Veel gebouwen staan leeg, zijn in slechte staat en zijn ‘gebrandmerkt’ met graffiti-tags. Het geeft de stad een urban en edgy gevoel. Tussen de vele tags kan je ook mooie street art terugvinden in heel wat verschillende stijlen. Je wordt telkens weer verrast en het zorgt voor leuke afwisselingen tijdens een wandeling door de stad.

Olympische Spelen 2004

Niet alleen de bankencrisis liet haar sporen na. In 2004 organiseerde Griekenland de Olympische Spelen, 108 jaar nadat er de eerste ‘moderne' Spelen er van start gingen. Griekenland ging maar liefst 97% over budget, met een financiële kater als gevolg en een heleboel specifieke, enorm grote venues die tot op de dag van vandaag grotendeels staan te verkrotten. Deze staaltjes moderne architectuur (van onder andere Calatrava) kunnen je met moeite terugbrengen naar de levendige sfeer en Olympische spirit die er ooit heerstte. Vele plannen om de sites te herbestemmen vielen in het water, wat leidt tot ongebruikte schimmen van het verleden.

De blanke - historische - pit

De ruwe kant van de stad spreekt ons wel aan. Het toont dat de stad leeft en het geeft eigenheid en karakter. De combinatie met de rijke en oeroude geschiedenis maakt het nog interessanter. Het is bijna onmogelijk om te beseffen hoelang geleden de mensheid zich vestigde op deze plaats. Getuigen hiervan zijn vele historisch sites doorheen de stad, met de alom aanwezige Acropolis die statig pronkt over heel de stad. Bovendien spreekt de bouwstijl en de ornamenten die eraan werden teogevoegd enorm tot de verbeelding: een zeer beeldende en tegelijkertijd grafische stijl werd niet alleen gebruikt in de gebouwen, maar ook in rijkelijk gedecoreerde kruiken en vazen.

Een phoenix die herrijst uit de asse

Het mooie aan een crisis is dat het de mogelijkheid biedt voor een nieuwe start. Het creëert nieuwe mogelijkheden en voedt de creativiteit, niet alleen voor ondernemers, maar ook op architecturaal vlak - waarvan het Stavros Niarchos Foundation Cultural Center, ontworpen door Renzo Piano, een mooi voorbeeld is. Kenmerkend is het hellend dak dat grotendeels bedekt is met een mooi en levendig park. Dit maakt het gebouw niet alleen duurzaam, het geeft bovendien een waardevol stuk stad terug aan de gemeenschap. Dit park geeft bovendien toegang tot het mooie uitkijkpunt bovenop het gebouw, met zicht op de baai van Athene enerzijds en de stad zelf anderzijds. Een imposant gebouw en tegelijkertijd een verademing in het drukke centrum van de stad.

Enkele van - onze - hotspots

Om af te sluiten delen we met jullie graag een aantal leuke adresjes die we ontdekten tijdens onze reis. Van creatieve studio's, leuke lokale merken of gezellig koffiebars of restaurantjes. Voor elk wat wilts!

www.hyperhypo.gr

Hyperhypo

Hyper Hypo is een gezellige, alternatieve boekenwinkel die ook designobjecten, prints en zines verkoopt in een mooi blauw decor.

G Design Studio

G Design Studio is een kleine studio gespecialiseerd in brandings en campagnes die media-breed gaan.

Soul

SOUL is een creatieve studio met speelse, kleurrijke stijl met een perfecte balans tussen kunst en communicatie.

Street art

Doorheen de straten zijn elektriciteitskasten versierd met graffitikunstwerken. Ga zeker op ontdekking! Variatie troef!

MonCoin studio

Met een knipoog naar de aloude traditie staat de studio bekend om haar moderne, kleurrijke en beetje speelse keramiek.

​La Mouette Ermou

Een leuk, hip appartement om te verblijven in Psiri, een levendige wijk in het centrum van de stad. Je hebt alles binnen handbereik!

S.I.X. dogs

Zin in een lekkere koffie in de namiddag of eerder een cocktail 's avonds? Dan is deze gezellige binnentuin dé place-to-be!

www.falafellas.gr

FalaFellas

Streetfood is een ding in Athene! Kan je niet wachten tot 21u? Ga dan een heerlijke, authentieke falafel halen bij Falafellas!

Laat ons jouw verhaal vormgeven

Wacht niet tot we elkaar tegen het lijf lopen. Laat een boodschap achter of nodig jezelf uit op de koffie. We verwachten je!

Contacteer ons