Heren Loebas bvba

Steenvoordelaan 19

9050 Gent

0496 78 54 10

Heren Loebas creates visual stories that are so creative that people want to see them.

Blijf op de hoogte

14 organisaties, meer dan 40 creatieven
en 12uur om het verschil te maken

/ Make a mark Brussels

sociaal ondernemen

Volg je
buikgevoel

Het principe van Make a Mark Brussels is eenvoudig: gedurende één dag worden ontwerpers en developers samengebracht om vrijwillig te werken aan projecten voor de meest impactvolle organisaties in onze hoofdstad.

Sociaal ondernemen

Je moet tegenwoordig niet veel moeite doen, of je wordt geconfronteerd met de term 'sociaal ondernemen'. Het lijkt misschien een hol begrip, maar de essentie zit volledig juist: je kennis en expertise gebruiken om op die manier iets terug te doen voor de maatschappij. Dat is ook onmiddellijk ook het basisprincipe van Make a Mark, een concept dat overgewaaid is uit de Verenigde Staten en de Europese première kreeg in Brussel.

Make a Mark
Een deel van de problemen van onze maatschappij worden verholpen door non-profit organisaties van wie de werking vaak beroep doet op heel wat vrijwilligers. Hun werk verdient het beste ontwerp, marketing en technologie, maar deze liggen te vaak buiten het bereik van deze organisaties. De meeste non-profitorganisaties hebben niet de middelen, tijd of knowhow om de dingen te ontwerpen en ontwikkelen waarvoor wij dikwijls slechts een dag nodig hebben om te maken.

Dus gedurende 12 uur worden de beste ontwerpers en ontwikkelaars verzameld om aan projecten te werken voor de meest impactvolle organisaties in de meest creatieve en doelgerichte gemeenschappen overal ter wereld.

Make a Mark gaat over het creëren van een gelijkwaardig ontwerp voor organisaties die zich zorgen maken over de moeilijkste problemen in onze steden, slaaf zijn over subsidies en rapporten, en geld en tijd opofferen met hun families, zodat we niet over dezelfde problemen hoeven na te denken of deze op te lossen .

Door uw werk om non-profitorganisaties te helpen, biedt u een prachtig ontwerp en technologie waarmee u subsidies kunt verstrekken en verhalen kunt delen. Maar wat nog belangrijker is, we delen ervaringen en verspreiden hoop naar elkaar. We danken een kleine dank aan degenen in onze samenleving die onvermoeibaar werken. We bouwen aan empathie in een wereld die het nodig heeft.

Atelier Groot Eiland & KAOS

Zowel Peter én Stijn namen, elk afzonderlijk, deel aan deze eerste editie van Make a Mark Brussels respectievelijk voor Atelier Groot Eiland en KAOS.

Atelier Groot Eiland wil zoveel mogelijk Brusselaars met een grote afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen in hun zoektocht naar werk en zo armoede bestrijden. De vzw realiseert dit door de organisatie van werkervaring, (gratis) opleidingen, arbeidszorg en jobcoaching. Hierbij gaan kwaliteit en duurzaamheid hand in hand met sociaal ondernemen. Bovendien zetten zij hard in op integratie, solidariteit en emancipatie.
Naast hun specifieke vraag om een nieuwe website te ontwikkelen, bleek er ook duidelijk nood aan positionering en strategie. Samen met Axelle Minne werkte Peter een overzichtelijke strategie uit en daarnaast ook een eerste aanzet voor de mogelijkheden van de nieuwe website.

KAOS daarentegen ontwikkelt kunstprojecten met kunstenaars die al dan niet een psychische kwetsbaarheid hebben en heeft een kunstenaarsresidentie in psychiatrie. Het brengt kunst en psychiatrie samen en vertelt zo iets over de perceptie hierover. Ook bij KAOS was er enerzijds de nood aan strategie en positionering, maar anderzijds evengoed de vertaling naar visuele stijl. Griet Lecompte en Hanna Moens zetten zich mee achter dit project en gaven eveneens het beste van zichzelf.

Een welgemeende bedanking

Deze fantastische dag was natuurlijk nooit mogelijk geweest zonder twee grote partners in dit verhaal, namelijk Gwen Dubois - aka Gwentibold - en Muntpunt Brussel. Superhard bedankt om dit allemaal in goede banen te leiden en veel respect voor al jullie organisatieskills - én jullie geduld!

Laat ons jouw verhaal vormgeven

Wacht niet tot we elkaar tegen het lijf lopen. Laat een boodschap achter of nodig jezelf uit op de koffie. We verwachten je!

Contacteer ons